Tilbake

Vi gratulerer Denis Mukwege og Nadia Murad med Nobels fredspris!

Den kongolesiske legen Denis Mukwege og irakiske Nadia Murad tildeles Nobels fredspris for 2018.

fredag 5. oktober, kl 12:07

Den kongolesiske legen Denis Mukwege og irakiske Nadia Murad tildeles Nobels fredspris for 2018.

Verdige vinnere, som virkelig fortjener prisen for sitt virke mot kjønnsbasert vold.

«Begge prisvinnerne har gjort en avgjørende innsats for å rette oppmerksomhet mot og bekjempe slike krigsforbrytelser. Denis Mukwege er hjelperen som har viet sitt liv til å tale ofrenes sak. Nadia Murad er vitnet som forteller om overgrep mot seg selv og andre. Hver på sin måte har de bidratt til at seksualiserte overgrep i krig blir synliggjort, slik at gjerningsmennene kan bli stilt til ansvar», heter det i komiteens begrunnelse.

Under Olavsfestdagene i 2013 deltok Denis Mukwege på seminaret «Kvinner bærer halve himmelen»

Mukwege er blitt omtalt som en supermann, en åndelig kraft og en helt. Men for titusenvis av voldtatte kvinner er Denis Mukwege ganske enkelt legen som reddet dem. Han har behandlet tusenvis av kvinner som har blitt utsatt for seksualisert vold i krig, også med fare for sitt eget liv.

 

     
Logo Miljøfyrtårn