Tilbake

Se årets videoer her!

Aldri før har Olavsfestdagene produsert så mange filmer både før, under og etter festival! Se alle her. 

tirsdag 15. august, kl 10:44

Aldri før har Olavsfestdagene produsert så mange filmer både før, under og etter festival! Se alle her.

Olavsfestdagene kortfilm 2017: IDOL

IDOL – hva ser du, og hva overser du? OLAVSFESTDAGENE har sammen med filmskaperen Finn Walther og lyriker Mathias R. Samuelsen laget denne kortfilmen, som handler om vårt festivaltema for 2017: IDOL. Er det sånn at vi ofte glemmer å dyrke de nærmeste idolene våre? Helt vanlige folk i all sin prakt med alle sine feil, mangler og problemer. Hvem er ditt hverdagsidol?

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年6月9日

Olavsfestdagene 2017 – IDOL – En hyllest

HVA SER DU? – OLAVSFESTDAGENE 2017. 9 dager fullstappet med konserter, foredrag, samtaler, teater og filmer om festivaltema #IDOL er over. Vi startet festivalen med å spørre #hvaserdu? Vi har sett verdensstjerner stå på scenen, vi har snakket om Jesus, om Olav den hellige, Martin Luther og utallige musikalske ikoner. Vi har spurt oss selv om hva som skjer når man løfter noen opp til å bli et idol. I denne bildefilmen har vi spurt oss selv om hva vi ser når vi ser våre festivalgjengere – i utgangspunktet tilsynelatende helt vanlige mennesker. (NB: Tankespinnet i denne filmen er fiktivt og skrevet av tekstforfatter).For det er ikke bare på røde løpere og i historiske bøker vi mennesker finner våre idoler. I de mange små hverdagslige handlingene finner vi gjerninger og tanker som er idoler verdig. Årets festival hadde ikke som mål å hylle kjendiser, som noen har tenkt – snarere tvert i mot!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月8日

OLAVSFESTDAGENE 2017

TAKK FOR I ÅR!!!! Se og hør (!!) den herlige og vakre festivalvideoen vår for 2017 her. Hva var din største opplevelse i år? Håper vi ses i 2018!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月14日

Unge og eldre hører på pop og klassisk

Musikk kan oppleves så forskjellig. Vi tok med oss både rene poplåter fra festivalens One night with Stargate (special guest: Alan Walker) og heftige klassiske verk fra Oppstandelsen og Livet: En klassisk helaften og TSO fremfører verk av Sofia Gubaidulina ut på gata, og huket tak i både unge og eldre for en liten lytt. Det var moro!Se hva som skjedde her!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月24日

Olavsfestdagene 2017 – Barnas idoler

Vår stuntreporter Mari (8) tok seg en tur på festivalområdet og krevde svar fra sine unge medborgere. Hvem er deres helter? Hør de morsomme og fine svarene her!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月4日

Hvem er ditt idol?

Det har vært en helt strålende start på OLAVSFESTDAGENE 2017, og vi har allerede fått belyst mange sider ved årets festivaltema #IDOL. Direktør Petter Fiskum Myhr tok seg en tur på gata i Trondheim for å snakke med folk om deres idoler. Folk er så fine! Denne må du se :)

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月30日

Nå braker det løs – Olavsfestdagene 2017!

Bli med! 9 dager. 200 arrangementer. Ett års planlegging skal settes ut i live. Scenene reiser seg. Folket myldrer. Konserter i alle sjangre, samtaler, debatter, foredrag, teater, kino, byvandringer og kirkeliv. Men hva er egentlig meningen med alt dette? Direktør Petter Fiskum Myhr deler noen tanker om hva OLAVSFESTDAGENE skal være. Hva gleder du deg mest til på årets festival?

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月27日

Kulturministeren: – Lotta var mitt idol!

Det pangstartet på Lian Restaurant i morges og endte med heidundrende åpningsarrangement i Borggården. Kulturminister Linda Hofstad Helleland tok en prat med OLAVSFESTDAGENE under siste innspurt av sin tur på Pilegrimsleden – St. Olav Ways. Olavsfestdagene er offisielt i gang!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月28日

Masaaki Suzuki – Nidarosdomen 31. juli kl. 23.00

Den japanske mesterdirigenten Masaaki Suzuki er regnet som verdens kanskje aller fremste Bach-tolker. Suzuki er en herlig jordnær fyr med et genuint og ektefølt forhold til musikk. Vi møtte ham på Vestfrontplassen!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月30日

Anno på Olavsfestdagene

Anno-helg under Olavsfestdagene var i dag fylt med aktiviteter der barn og voksne strålte om kapp med sola. Per fra Anno på NRK forklarer hva man kan oppleve inne i Borggården i helgen. Søndag er siste sjans til å møte deltagerne og bli med på fekting, smie, steinhogging og glassblåsing og alt annet gøy deltagerne fikk lov til å bli med på. Anno foregår altså mellom 12.00 og 16.00 og er perfekt for alle barnefamilier. Bli med dere også!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月29日

Olavsfestdagene 2017 – en stemningsrapport

Hvorfor bør folk ta turen til Olavsfestdagene? Hva er dine beste opplevelser så langt?

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月31日

Nomfusi – Olavsfestdagene 2017

Det er sommer, det er sol! Og da kunne det ikke passet bedre enn dette: Energibomben Nomfusi spiller i Sparebank1-teltet i Ytre kongsgård klokken 21.00 i kveld. Dette er konserten du ikke vet at du kommer til å elske!

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月1日

Andres Mustonen and Geir Draugsvoll about Sofia Gubaidulina

– Det er bare noen komponister som kan gjøre dette, sier dirigent Andres Mustonen om den russiske komponisten Sofia Gubaidulina (85). Hva er det han snakker om?Finn ut av det selv når TSO fremfører verk av Sofia Gubaidulina i Nidarosdomen / Nidaros Cathedral i kveld kl. 19.00.

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月2日

Stargate 3. august

Tidenes fest med Stargate og special guests NE-YO og Alan Walker – Borggården 3. august! Billetter kjøper du her -> https://www.ticketmaster.no/event/one-night-with-stargate-billetter/534993

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月3日

 

Behind The Scenes – One Night With Stargate

Med heftige visuelle effekter og NE-YO og Alan Walker på laget, kommer Stargate til å lage en vanvittig fest for oss i Borggården 3. august. Og det visuelle som skal vises på de enorme skjermene, det er det Trondheimsbyrået Headspin som står for. Sånn ser det ut behind the scenes når film, grafikk og animasjon utvikles for Stargates første helaftens gig.

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月18日

 

Tjidtjie

Tjidtjie betyr mamma på samisk. Tjidtjie – urpremiere på Olavsfestdagene handler om vennskap og forelskelse. Om vidda og lyset på sommerfjellet. Om et språk som er i ferd med å dø ut. Og det handler om en 6-årig jente som savner mammaen sin. Det handler om en ung samisk kvinne prøver å forsone seg med oppveksten sin på et sørsamisk internat i Norge på 1990-tallet. Denne teaterforestillingen blir garantert et av festivalens sterkeste innslag i år!KJØP BILLETTER:Lørdag 29. juli —> http://www.ticketmaster.no/event/tjidtjie-billetter/538819Søndag 30. juli —> http://www.ticketmaster.no/event/tjidtjie-billetter/541749En forestilling av Rohde & Aass produksjoner, Åarjelhsaemien Teatere As og Turnéteatret.

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年7月20日

Pippi i Trondheim

Pippi er i Trondheim!! Møt henne på OLAVSFESTDAGENE i dag og i morgen.

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月4日

     
Logo Miljøfyrtårn