Tilbake

– Årets klassiske konsert!

Oppsetningen av den verdenskjente russiske samtidskomponisten Sofia Gubaidulina (85) sine verk "Über liebe und Hass" og "Fachwerk" ble en enorm suksess. 

tirsdag 15. august, kl 09:38

Oppsetningen av den verdenskjente russiske samtidskomponisten Sofia Gubaidulina (85) sine verk «Über liebe und Hass» og «Fachwerk» ble en enorm suksess.

I et år der det klassiske programmet har vært det sterkeste noensinne, ble denne kvelden i Nidarosdomen en av de helt store opplevelsene vi har fått i festivalens historie. Etter at Gubaidulina i 2009 ble for syk til å komme til Olavsfestdagene, satt hun nå på første rad og fikk se dirigent Andres Mustonen, bajanspiller Geir Draugsvoll, Trondheim Symfoniorkester, ungarske Purcell Choir, Nidaros Domkor og solister fremføre de detaljrike og massive verkene.

Se vårt intervju med Mustonen og Draugsvoll her:

Andres Mustonen and Geir Draugsvoll about Sofia Gubaidulina

– Det er bare noen komponister som kan gjøre dette, sier dirigent Andres Mustonen om den russiske komponisten Sofia Gubaidulina (85). Hva er det han snakker om?Finn ut av det selv når TSO fremfører verk av Sofia Gubaidulina i Nidarosdomen / Nidaros Cathedral i kveld kl. 19.00.

OLAVSFESTDAGENE 发布于 2017年8月2日

Her er noe av det som ble sagt om konserten:

«Über Liebe und Hass er et rystende verk. Det er et verk som helt sikkert kommer til å bli stående – sammen med Bach og Mahler – som noe av det ypperste den vestlige musikken har frembragt.» (Eystein Sandvik, NRK P2, 3. aug. 2017).

«Verket ble urframført i Tallin i fjor. Under Olavsfestdagene ble det framført for tredje gang, av Trondheim symfoniorkester, Purcell Choir, Trondheim Vokal­en­semble, Nidaros Domkor og fire glimrende solister, under ledelse av Andres Mustonen, som verket er til­­­eg­net.»

«Årets begivenhet innen klassisk musikk» (Spillerom, NRK P2, 3. aug. 2017)

HØR HELE SENDINGEN PÅ NRK P2 HER


«Sofia Gubaidulinas oratorium Über Liebe und Hass ble fremført i Nidarosdomen under Olavsfestdagene i Trondheim 2. august. Urfremføringen fant sted i Tallinn i oktober i fjor. Like etter ble oratoriet fremført i Semper-operaen i Dresden. Hvordan har det seg at Olavsfestdagene klarer å få dette storverket på programmet, som det tredje fremføringsstedet, og atpåtil med komponisten, en av vår tids fremste, til stede?» Musikkanmelder Bodil Maroni Jensen.

LES HELE ARTIKKELEN OM KONSERTEN HER


     
Logo Miljøfyrtårn