Tilbake

«David & Bathsheba» nominert til Grammy

Ståle Kleibergs bestillingsverk til Olavsfestdagene, «David & Bathsheba», med Trondheim Symfoniorkester, er i natt GRAMMY-nominert i klassen Best Opera Recording. Olavsfestdagene bestilte i 20

mandag 14. april, kl 19:19

Ståle Kleibergs bestillingsverk til Olavsfestdagene, «David & Bathsheba», med Trondheim Symfoniorkester, er i natt GRAMMY-nominert i klassen Best Opera Recording.

Olavsfestdagene bestilte i 2008 en ny kirkeopera av Ståle Kleiberg og Jessica Gordon. Alle arrangører håper jo at verkene vi får laget også får et liv etter første framføring, og operaen, eller «en kirkeopera i oratorieversjon» som den ble kalt, har virkelig levd videre etter dette. I 2010 ble verket igjen framført i konsertversjon i Trondheim og i Polen, samt i Tyskland, og i fjor ble sceneversjonen framført i Nederland.

På innspillingen av «David & Bathsheba» er mange av aktørene fra urframføringen med, både dirigent Tõnu Kaljuste og solistene Anna Einarsson, Nils Harald Sødahl og Fredrik Akselberg, og selvfølgelig Trondheim symfoniorkester.

Vi er fryktelig glade og stolte over at Ståle Kleiberg med «David & Batsheba» har laget et verk som er framføres jevnlig i Europa, og hvor Trondheim Symfoniorkesters fantastiske innspilling nå er GRAMMY-nominert. Vi gratulerer Ståle Kleiberg og Trondheim Symfoniorkester med GRAMMY-nominasjonen!

     
Logo Miljøfyrtårn